9er-Kurs auf Austausch in Nimwegen
12898
post-template-default,single,single-post,postid-12898,single-format-standard,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

9er-Kurs auf Austausch in Nimwegen

Begleitet von Frau Konradt und Herrn Kerssens besuchten neun Schülerinnen und Schüler der Albert-Schweitzer-Realschule vom 22. bis 24. März 2017 die Partnerschule in Nimwegen, das Kandinsky College. Die Mitglieder des 9er-NL-Kurses, die privat in Familien untergebracht waren, absolvierten ein abwechslungsreiches Programm. Unter anderem bestritten sie ein akrobatisches Auftaktprogramm zum Kennenlernen der Partnerschüler, stellten am Donnerstag Video-Blogs her, übten sich im Pfannekuchenbacken und hatten natürlich auch freie Zeit in der Stadt.

297 Fotos gibt es auf der Nimwegen-Seite, den ersten Bericht erstellten Jessica und Leonie – auf niederländisch:

Uitwisseling in Nijmegen – van Jessica en Leonie

 

2017-NL-Austausch-3klein2017-NL-Austausch-1kleinWij leerlingen uit de cursus Nederlands 9 waren van 22 maart tot 24 maart in Nijmegen op bezoek. Er waren 9 leerlingen uit Bocholt en 9 van het Kandinsky College, in totaal 12 meisjes en 6 jongens. Op woensdag gingen de Duitse leerlingen om 8:00 uur met een bus naar Nijmegen. Om ongeveer 9:30 uur kwamen we in Nijmegen aan en zagen voor de eerste keer onze buddy`s . Daarna was er een workshop Circus waar we samen akrobatiek moesten doen. Dat was heel goed om elkaar te leren kennen
In het “Avonturenbos Stekkenberg” moesten we later in kleine groepjes verschillende opdrachten doen. Daarna fietsten we terug naar school waar we samen met de Nederlandse ouders aten. Met deze activiteit was de dag af en wij hadden vrije tijd. Allemaal gingen we eerst naar huis en deden dan verschillende dingen.
De donderdag begon om 8:30 uur met een project op school (“vlog” = video-blogs maken over bezienswaardigheden of plaatsen) wat we later in de stad moesten afmaken. In de tussentijd gingen we naar de Winkelsteegh en bakten daar pannekoeken voor de gehandicapte cliënten. Straks daarna fietsten we naar de stad om de voorbereide vlog te filmen. Toen we daarmee klaar waren, hadden we vrije tijd in de stad om b.v. iets te eten of winkelen te gaan. Om 19:45 uur hadden we weer bij het bowlingcentrum Olround in Nijmegen afgesproken om voor anderhalf uur te bowlen.
Op de laatste dag moesten we om 9:30 uur bij het “Muzieum” zijn. In het Muzieum konden we zien hoe het is blind of slechtziend te zijn. Dat was een heel interessante ervaring voor ons. Om 12:00 uur fietsten we terug naar school om daar gezamenlijk te lunchen. Toen we daarmee klaar waren, was de bus er al en we moesten afscheid van elkaar nemen. Deze uitwisseling is nu af maar iedereen verheugt zich op de uitwisseling in Duitsland over twee maanden.